miercuri, 18 februarie 2009

CINE NU MANANCA BATATURICA NU PAPA NICI OCHISOR !


Este morala unui banc vechi. Cine il cunoaste sigur va si intelege ce vreau sa spun.

Nu vreau sa fac o analiza sofisticata, ci doar sa ne "destindem" un pic.

Noi, cei din Est am vrut sa traim ca in Vest. Pe scurt, democratie, pluripartidism, economie de piata, stat de drept, libertate de asociere, de deplasare si de exprimare. Libertatea de a bea Cola si a vorbi din fundul pamantului la telefonul mobil. Atunci, sa incetam cu vaicarerile ipocrite. Sa incetam sa ne aratam surprinsi ca toate aceste libertati au venit insotite si de alte bonus-uri: somaj, droguri, coruptie la cel mai inalt nivel, polarizare sociala, cipuri subcutanate (vin si ele!), politicieni-caricatura, personaje gen Magda Ciumac si sexy-porno-diverse fete care tin pagina 1 a ziarelor si a emisiunilor TV. Despre jaful armat de la banca nu ma pronunt pentru ca este urmare fireasca a acestor lucruri si ma mir, doar, ca nu s-a intamplat mai demult.

Ei, cei din Vest au avut nevoie de Est. Au avut nevoie de resursele noastre naturale, de petrol, gaze, ciment, otel, aur si argint. Au avut nevoie de noi piete de desfacere la care nu aveau acces si de un sistem bancar pus la punct. Au avut nevoie de forta de munca ieftina si de creiere scolite gratis.
Pe care noi le-am daruit fara sa ne gandim la consecinte. Acum, "frati" europeni, daca tot ne-ati luat tot, acceptati-ne si cu bonus-ul aferent si nu va mai vaicariti de faptele tiganilor nostri. Aplicati legea si abandonati discursurile fasciste! La cate randuri de piei ati luat de pe noi, zau daca nu merita efortul!

Ca doar n-o sa tragem din nou cortina?! De fier.

24 de comentarii:

anca spunea...

nu prea mai este mult de spus,ai facut-o tu!
despre ipocrizie: pina nu am "intrat in Europa"veneau toti emisarii si ne bateau la talpa,ba ca sintem rasisti,ba ca nu acordam drepturi si educatie tiganilor!se pare ca faptele de care ne acuzau acum le aplica ei! tov. europeni,democrati,si ce mai sinteti,gestionati problema ca acum e si in curtea voastra!

Ion de la Chiuiesti spunea...

Nu ca noi am vrut in UE, ne-au bagat ei cu forta. Asa baga si Islanda, Norvegia, Serbia. O sa bage si Turcia si Israelul. Are dracu' nevoie de UE. Sigur ca bine ne statea cu avutia nationala intacta. Sigur ca globalizarea nu e un proces firesc ce urmeaza capitalismului, cum incercau ei sa ne minta. E un proces dirijat clar de minti diabolice.

anca spunea...

tocmai de aceia am pus glilimele!

Anonim spunea...

Sa se spele cu ei pe cap!

Anonim spunea...

Rucsi,ai pus degetul pe rana,actuala clasa politica nu se deosebeste cu nimic fata de cea de dinainte de 1989,fac sluj,trist dar adevarat ,dar cea care pierde este Romania.
p.s.Am un articol pemanent Care va fi pozitia lui Traian Basescu fata de cele comentate in Repubblica,in cazul romanilor care sunt supusi neofascismului lui Berlusconi,care nu a auzit de directiva 38 a U.E.,o saptamana buna Tavi!

Marius Mina spunea...

In mai putin de un an, romanii vor regreta "integrarea" in noua uniune socialista europeana.

Anonim spunea...

Ne meritam unii pe altii, "europeni" si romani. Am vrut, am primit; au vrut, le-am dat. Sa ne/le fie de bine!
Exodul "capetelor luminate" europene a avut loc cu mult timp in urma, spre Lumea Noua.
Acum asistam la iesirea din scena( dpdv politic, economic si cultural) a Europei.

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@Dramoleta,
Sper sa te inseli si sa fie invers!

Ion de la Chiuiesti spunea...

Parintele Arsenie Boca spunea credinciosilor care se plangeau de Ceausescu: "Nu va rugati pentru moartea lui Ceausescu, pentru ca cei care ii vor urma vor fi mai rai ca el."

Anonim spunea...

@Ion de la Chiuiesti
Chiar asa?
N-as vrea sa parem "nostalgici", dar m-ar interesa niste detalii?
Pe ce se baza parintele Arsenie Boca?

Ion de la Chiuiesti spunea...

@anonim:
Nu e vorba de nostalgie. Sunt lucruri adevarate.Probabil se baza pe harul pe care i l-a dat Dumnezeu. Citeste "Marturii din Tara Fagarasului despre parintele Arsenie Boca".

Anonim spunea...

Promit ca voi citi!

anca spunea...

ruxi,ai primit mailul? daca da,ce parere ai?

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

N-am putut sa-l deschid, doar sa-l aud.
Dar mi-e cunoscut! L-am vizionat pe undeva!
Unii sustin ca e doar un trucaj, nu stiu ce sa zic!
Oricum filmuletele de acest gen sunt cumplite si nu sfatuiesc pe nimeni sa le priveasca pana la capat!

Anonim spunea...

stimata doamna,remarc cultura dvs vasta.Traiesc in Germania, lucrez si sint respectat la locul de muncaSint roman, nu mi-am renegat tara niciodata si nimeni nu mi-a zis ca sint tigan sau m-a atacat cumva.Singura grija a nemtilor este ca s-a dus marca si ca la "oala" Uniunii Europene unii dau altii iau.Iar nemtii dau si tac.

Anonim spunea...

si inca ceva .Emigrarea in Germania nu m-a schimbat cu nimic.Ma consider acelasi om corect si care se relaxeaza citind o carte buna ca in Romania.Cred ca daca cineva se atinge de droguri o face la fel peste tot.Si inainte de a vorbi despre droguri lasatii pe altii sa o faca.Va spun ca o persoana ce lucreaza la Zboruri de risc antidrog Frankfurt.Discutia despre droguri nu poate fi analizata nici macar de mine e prea complexa trebuie sa vedem despre ce droguri vorbim ce inseamna drogurile etc.

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@Anonim
Nu inteleg ce legatura au drogurile si faptul ca lucrati in Germania unde sunteti respectat cu ce am spus eu mai sus, afirmatii care, oricum, nu exprima gradul meu de cultura, ci doar spirit de observatie elementar!
Cred ca ati pierdut putin proprietatea termenilor si subintelesurile limbii romane.
Cat despre nemtii care dau si tac, pardon, nu cred ca au nevoie de compatimire. Absolut deloc!
Noi nu vrem sa dam nu vrem sa tacem.
Cititi mai atent partea a doua a postarii!

Anonim spunea...

doamna Lungu,

nu cred ca sint nici mai prost nici mai destept decat altii.Dar cateva remarci
"forta de munca ieftina"---castig xeact atat (nici un euro mai putin sau mai mult) decat colegii mei germani.Ar fi interesant sa stiti cat castiga un muncitor mediu de la o firma de imprumut(Zeitarbeit) in Germania.Sau o frizerita din Est!
" ati luat pielea de pe noi ..de pe mine nu ia nici un neamt sau altcineva pielea.
e calr ca Europa trebuie sa accepte Romania cu bune si rele numai ca este spre binele Romaniei ca aceste "rele" sa se reduca.Permieti-mi un expozeu ma lung.Turcii si musulmanii in genere reprezinta(este preluat din ultimul studiu al conducerii federale) o problema a Germaniei.Nu ROMANII care spre mandria mea alaturi de sarbi si italieni sint considerati cei mai bine integrati in Germania.De aceea se fac programe de integrare sociala a acestor grupuri sociale.Nu v-as recomanda sapopositi cateodata seara in Offenbach acolo unde turcii tineri stau in genul grupurilor de gangs americane la anumite strazi si Politia nu se incumeta sa intre in zona.Clar si Germania are probleme.La fel si in Romania.Eu nu ma pricep sincer dar cred ca tuturor conducerilor postdecembriste le-a lipsit o strategie de integrare sociala a tiganilor.Si aceasta este o bomba care candva va detona foarte tare !Importante este spre binele tarii mele ca ea sa isi rezolve aceste bonusuri".

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

Anonim,
De acord cu tot ce spuneti.
Cred ca e o neintelegere pur si simplu.
Ei au luat pielea de pe NOI, cei ramasi in tara,asta era ideea.
Cat despre integrarea tiganilor, de acord, s-o facem, exista programe pentru asta. Cum se aplica si pe unde se scurg banii asta e alta poveste!
Ma deranjeaza ipocrizia celor care profita de inteligenta si puterea noastra de munca dupa care se vaita de faptele tiganilor!
Sa aplice legea si gata!
Propaganda cu iz rasist nu va duce la nimic bun. Istoria a demonstrat-o!

Ion de la Chiuiesti spunea...

Ruxandra, tiganii aveau tot timpul si chiar ocazia istorica(ma refer la perioada socialismului) sa se integreze. Ei nu vor si nici nu pot fi integrati. Niciodata.

Anonim spunea...

Doamna Lungu di domnule Ion,

in primul rand afirmatiile domnului Ion ..tiganii nu se vor integra niciodata sint chiar asa luate destul de grave.Caci (si cu acest lucru sint ciar dansii de acord) tiganii sint o problelma importanta ( e drept nu singura) pe care Romania va trebui sa o rezolve.Inseamna domnule Ion(daca mai am propietatea termenilor limbii romane dupa 10 ani de Germania) ca Romania nu va rezolva niciodata aceasta problema.Eu cred ca o putem rezolva.Important este sa existe bani ,initiativa si vointa.Daca pornim de la ideea "tiganul are furtul in sange" atunci e clar nu putem face nimic.Sincer este o problema unde rezolvarea ei ma depaseste dar este o bomba repet ce va detona candva foarte puternic.Nu trebuie decat un mic fitil.

Ion de la Chiuiesti spunea...

D-le Anonim, in Australia s-a incercat integrarea aborigenilor, in Noua Zeelanda a maorilor, in Mexic a indienilor zapatisti si ce s-a reusit? Nimic. Nici nu se va reusi.

Anonim spunea...

Eu NU am dorit nici Coca COla, nici mobil, numai calculator. Şi nci un moment nu mi-am dorit "capitaliamul" sălbatec actual.
Vă spun cu totă sinceritatea: n-am vrut decât un socialism mai bun.

Ruxandra-Georgeta Lungu spunea...

@geomarz
Probabil ca multi si-au dorit asta.
Cert este ca puteam pastra putinul care a fost bun.
Cine spune ca nu conteaza ca aveai o slujba stabila si un acoperis deasupra capului capatat gratis sau cumparat cu rate "omenesti" este ipocrit.
Eu am colaborat cu Fondul Plastic, scoteam 2-3 salarii in plus fara mult efort, fara impozite aiurea si fara stres. De aceea am crezut in libera initiativa si economia de piata.
Ceea ce se intampla cu Romania, acum, depaseste si cele mai negre inhipuiri. Chiar daca ne ascundem in spatele teoriilor "asa vrea ue", "asa vrea nato", multe dintre cele ce ni s-au intamplat sunt din vina noastra, a hotilor pe care i-am propulsat in politica.